Διαχείριση κρίσεων – όταν το παιδί σας ξεσπάει σε δημόσιο χώρο!

Ένα χαριτωμένο βίντεο για καθημερινούς γονείς με «υπερφυσικές» δυνάμεις από το περιοδικό Parents, δίνει ιδέες για να αντιμετωπίσετε τις δύσκολες στιγμές όταν το παιδί σας χάνει την ψυχραιμία του σε δημόσιο χώρο και ειδικά στον χώρο που είναι πιο πιθανό να αντιμετωπίσετε πρόβλημα: σε ένα κατάστημα παιχνιδιών.

Να το έρχεται. Άλλο ένα παιδικό ξέσπασμα. Σε δημόσιο χώρο, στο μαγαζί για παιχνίδια. Πηγαίνεις να αγοράσεις ένα δώρο γενεθλίων για το παιδί ενός φίλου. Αλλά αυτό το σχέδιο ναυάγησε. Το μικρό σου αγγελούδι θέλει κάτι, και δεν θα φύγει αν δεν το πάρει. Και τώρα ο κόσμος σε κοιτάζει με «εκείνο» το βλέμμα. Είναι λίγο αργά για αυτή την κατάσταση, αλλά πώς θα ήταν αν μπορούσατε να χειριστείτε το πρόβλημα πριν ξεκινήσει;

Toddler's Tantrum Untitled-2

Ας πάμε λίγο πίσω για να δούμε πως θα το χειριζόταν ο σούπερ γονιός. Κατ’ αρχάς, διαχείριση προσδοκιών πριν από την είσοδο στο κατάστημα. Φροντίστε να ξέρει το παιδί σας ότι πηγαίνετε εκεί για να αγοράσετε δώρο για ένα άλλο παιδί κι αυτό ήταν. Τραβήξτε μια κόκκινη γραμμή και (εδώ είναι το κρίσιμο σημείο) μην την παραβιάσετε. Φυσικά μπορείτε σε κάθε περίπτωση να επιλέξετε το μονοπάτι που περιλαμβάνει μια μικρή δωροδοκία -δοκιμάστε να πείτε κάτι όπως: αν είσαι ήσυχος / ήσυχη, θα παίξουμε κρυφτό όταν επιστρέψουμε στο σπίτι. Στη συνέχεια, κάντε τη διαδικασία παιχνίδι. Ας είμαστε ρεαλιστές, ξέρετε ότι το παιδί σας θα δείξει όλα τα παιχνίδια που του αρέσουν στο μαγαζί. Κρατήστε σημειώσεις, σε περίπου δύο μήνες θα έχουμε Χριστούγεννα, κι όταν το παιδί σας σταματήσει να φτιάχνει μια λίστα με ό,τι του αρέσει στο κατάστημα, θα είναι η σειρά σας. Αυτό είναι ένα καλό μάθημα ότι δεν μπορεί πάντα να παίρνει ό,τι επιθυμεί. Τελικά, χρησιμοποιήστε τις υπερδυνάμεις σας και μην εμπλακείτε σε διαμάχη με το παιδί σας. Μην το κοιτάτε, μην λέτε τίποτα. Απλώς αγοράστε το παιχνίδι για το οποίο ήρθατε και έξω από την πόρτα! Και μην ανησυχείτε για τους άλλους πελάτες στο κατάστημα. Το πιο πιθανό είναι ότι έχουν βρεθεί κι αυτοί στη θέση σας. Θυμηθείτε τον πρώτο κανόνα της σωστή διαχείρισης των εκρήξεων θυμού των παιδιών: δεν συζητάτε τα ξεσπάσματα. Γιατί αυτό οδηγεί σε ακόμη περισσότερα ξεσπάσματα. Τώρα είστε έτοιμοι να πάτε στο μαγαζί σαν σούπερ γονιός που είστε. Καλή επιτυχία!

Πηγή: Parents Magazine

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s