Οι μύκητες ως αιτία πόνου κατά το θηλασμό

Nursing baby

Η σειρά των σύντομων άρθρων για προβλήματα που μπορεί να αντιμετωπίσει η θηλάζουσα μητέρα συνεχίζεται και αυτή τη φορά εστιάζουμε στους ενοχλητικούς μύκητες. Σε κάθε περίπτωση, τα άρθρα αυτά σκοπό έχουν να σας βοηθήσουν να απευθυνθείτε εγκαίρως στον παιδίατρό σας για να αποφύγετε την ταλαιπωρία και απογοητεύσεις που μοιραία θα οδηγήσουν σε πρόωρη διακοπή του θηλασμού.

ΠΡΟΒΛΗΜΑ

Μυκητίαση – Υποφέρετε από επίμονο πόνο, φαγούρα, εξάνθημα ή αίσθημα καύσου στις θηλές κατά τη διάρκεια ή αμέσως μετά το θηλασμό; Αυτά είναι συμπτώματα μυκητιασικής λοίμωξης και είναι πιθανό ότι θα χρειαστείτε θεραπεία, εφόσον επιβεβαιωθεί η πάθηση με διάγνωση από το γιατρό σας. Αν μάλιστα είτε εσείς είτε το μωρό σας έχετε πάρει πρόσφατα αντιβιοτικά ή παίρνετε αντισυλληπτικά ή κορτιζονούχα σκευάσματα, ανήκετε σε ομάδα υψηλότερου κινδύνου για εμφάνιση τέτοιου προβλήματος.
Λύση Θα χρειαστεί να ακολουθήσετε αντιμυκητιασική θεραπεία, σε συνεννόηση βεβαίως με τον παιδίατρό σας, μια και μερικές φορές η αντιμετώπιση του προβλήματος αυτού μπορεί να αποδειχτεί δύσκολη. Είναι σημαντικό η θεραπεία να γίνει ταυτόχρονα σε σας και το μωρό σας. Αυτό γίνεται για την αποφυγή του κινδύνου ο ένας να ξανακολλάει τον άλλον -αυτός άλλωστε είναι και ο λόγος για τον οποίο θα πρέπει να πάρετε συγκεκριμένα μέτρα υγιεινής, που θα σας υποδείξει ο γιατρός σας.

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s